Yaşam

Bildiğiniz tüm sebze salatalarını unutun: Karnabahar salatası tarifi, nasıl yapılır?

Karnabahar salatası, çocukluğumuzdan aşina olduğumuz annelerimizin klasik haşlanmış sebzelerle beraber yaptığı ve çoğu zaman yemekten kaçtığımız bir garnitür tarifiydi. Ancak bugün deneyeceğiniz bu karnabahar salatası tarifiyle bu yargı artık yok olacak.

Çıtır çıtır pastırmanın, haşlanmış karnabaharın bu lezzetli kremamsı salata sosuyla buluşmasıyla kısa sürede hazırlayacağınız bu karnabahar salatası 7’den 70’e herkesin bayılarak yiyeceği bir tarife dönüşecek.

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışacak güzellikte bu karnabahar salatası tarifini hava geçirmez bir kapta 3 gün buzdolabında muhafaza ederek sonraki öğünlerde de afiyetle tüketebilirsiniz.

KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Karnabahar Salatası İçin Malzemeler;

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  •  6 dilim pastırma
  • Yarım su bardağı ekşi krema
  • ¼ su bardağı mayonez
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • ¼ su bardağı taze soğan, ince doğranmış

Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?



Adım 1

Karnabahar salatasını yapmak için bir tencere içerisine su koyun ve kaynamaya bırakın. Suyun kaynamasını beklerken karnabaharı yıkayıp temizleyin. Hemen ardından küçük parçalara ayırın ve kaynayan suyun içerisine atarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 4 dakika karnabaharlar haşlanana kadar pişirin. Haşlandıktan sonra süzün ve soğuması için bir kenara ayırın.

Adım 2

Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın ve pastırmaların her iki yüzeyini de çıtır çıtır olana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için havlu kağıt üzerine koyun ve soğuduktan sora küçük parçalar halinde doğrayın.

Adım 3

Büyük bir karıştırma kabın içerisinde ekşi kremayı, mayonezi, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve sarımsak tozunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Soğuyan haşlanmış karnabaharları, doğranmış pastırmayı, rendelenmiş kaşar peyniri ve dilimlediğiniz taze soğanları da bu karışımın içerisine ekleyin be her malzeme sosa bulanana kadar güzelce karıştırın.

Karnabahar salatasını servis etmeden önce bir saat tüm lezzetlerin birleşmesi için buzdolabında bekletin ve hemen ardından tabaklara alarak servis edin. Afiyet olsun!

taslicayhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort